Pravila korištenja

Molimo Vas da pažljivo pročitate Uslove korištenja (u daljem tekstu: Pravilnik). Korištenjem i posjećivanjem stranica portala Šarena Laža i pripadajućih sadržaja, podrazumijeva se da svjesno prihvatate ovaj Pravilnik, kao i sve njegove naknadne izmjene, bez prethodne najave i obavijesti.

Vlasnici objava

Portal Šarena Laža je isključivo samo medij za prenošenje ličnih želja ljudi, te kao takav ne odgovara za objave autora koji koriste portal.

Vi ste autor i vlasnik sadržaja koji objavite na ovom sajtu i kao takvi ste odgovorni za podatke koji su navedeni na Vašem profilu, željama koje ste objavili i za komunikaciju koja je obavljena putem vašeg profila. Vi kao posjetitelj/korisnik ste dužni pročitati navedeni Pravilnik, te se vaše posjećivanje/korištenje portala Šarena Laža smatra potpunim prihvatanjem Pravilnika. Molimo vas da portal Šarena Laža ne koristite na način na koji neko drugi može biti povrijeđen ili materijalno oštećen jer to ni Vama ni nama ne ide u prilog. Vi imate pravo korištenja sadržaja i usluga portala, jednako kao i sve druge osobe, kompanije i oglašivači.

Bilo kakve uvredljive objave koji ne bi smjele biti javno iznešene se mogu prijaviti podršci i eventualno biti uklonjeni sa portala. Za kreiranje tih objava je odgovaran isključivo autor navedene objave, te portal i vlasnici portala Šarena Laža odbijaju bilo kakvu povezanost i odgovornost za iznošenje tih informacija.

Vaši podaci će biti tretirani u skladu sa pravilima i informacijama definisanim na stranici Privatnosti. Vaši podaci nikada neće biti otkriveni trećim licima osim u slučaju službenog zahtjeva državnih institucija koje za to imaju ovlaštenje. Primjer toga bi bilo korištenje govora mržnje gdje bi podaci autora tog sadržaja bili proslijeđeni po zahtjevu nadležnih institucija i procesuirani od istih.

Kompanije

Portal niti vlasnici portala nemaju nikakvu odgovornost ili obaveze prema kompanijama čiji se artikli možda nalaze na portalu. Ukoliko objave autora na portalu u bilo kojoj mjeri budu utjecale na poslovanje kompanija koje imaju profil na portalu, portal, niti vlasnici portala nemaju nikakvu odgovornost prema navedenim kompanijama. Objavljeni artikli su isključivo prikazani u formi ideje, te ukoliko nije drugačije naglašeno, nisu na prodaju direktno na portalu. Ukoliko vi kao kompanija otkrijete postojanje vaših artikala na portalu Šarena Laža, i želite da oni budu otklonjeni, zahtjev za uklanjanje možete poslati na podrska@sarenalaza.com.

Marketing i oglašavanje

Zabranjen je bilo kakav vid reklamiranja/oglašavanja artikala ili servisa u formi želje, ili direktno reklamiranje na bilo kojem profilu osim u dogovoru sa direkcijom portala Šarena Laža. Svaka objava koja bude klasifikovana kao oglas će biti uklonjena, a profilu koji je objavio će biti blokiran pristupu portalu Šarena Laža. Ukoliko želite da se oglašavate na portalu Šarena Laža, možete nam pisati na kontakt@sarenalaza.com

Ukoliko smatrate da portal treba neke izmjene ili dopune Pravilnika, kontaktirajte nas.

Vlasnici portala Šarena Laža zadržavaju pravo izmjene sadržaja na web stranici bez prethodne najave u bilo kojem trenutku, na bilo koji način i iz bilo kojeg razloga, i nije odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Korištenjem, registracijom ili posjećivanjem portala Šarena Laža, korisnik/posjetitelj potvrđuje da je upoznat s Pravilima i uslovima korištenja portala i da ih u cijelosti prihvaća.

Datum objave 08.02.2022.
Zadnji put izmjenjeno 23.02.2022.

Sva prava pridržana.